Vi hører ofte: «Hvis dere måtte anbefale kun ett produkt som alle bør ha, hva er det?», og svaret vårt er alltid: et produkt som inneholder retinol!
Blant alle virkestoffene vi finner i moderne hudpleieprodukter er det ingen som kan måle seg med dette! Det har vært på markedet en årrekke og er vel det virkestoffet som har mest forskning og vitenskapelige studier bak seg.

Retinol er et annet ord for A- vitaminsyre. Det brukes også i medisinsk behandling av alt fra akne til begynnende hudkreft, men i kosmetisk bruk er det et lite vidunderstoff som hjelper huden med en rekke ting.

Retinol stimulerer til nydanning av hud
Etterhvert som vi blir eldre tar det lengre og lengre tid for huden å fornye seg. Det tok kanskje en måned å fornye hele huden i ansiktet da du var 20 år mens når du er 50 tar det kanskje dobbelt så lang tid. Ved å påføre Retinol vil huden få en fortgang i fornyingen av hudcellene og grå gusten hud, små linjer og pigmentflekker reduserer og huden får en jevnere hudtone.

Betennelsesdempende og beskyttende
Retinol virker i tillegg desinfiserende og dempende på betennelse i huden og vil kunne dempe og redusere akne, uren hud og generell rødhet i huden. Vitamin A er også en kjent antioksidant som demper og beskytter huden fra påvirkning av frie radikaler. Denne beskyttelsen er med på å bremse dannelsen av rynker og linjer i huden og vitamin A er derfor viktig ikke bare i behandling av hud men og i forebygging av aldring.

Passer nesten alle uansett alder, kjønn eller hudtilstand Retinol er en svært effektiv og aktiv ingrediens. Retinol passer for alle og kan nesten hjelpe alle uansett hudtilstand.

Baksiden av medaljen..
Baksiden av medaljen er at ved starten, spesielt om man ønsker å kjøre en intens startkur, kan huden flasse en god del, bli rød, veldig tørr og kan klø litt.. No pain – no gain dessverre .. I tillegg skal en helst ikke være mye ute i sol når en kurer huden med Retinol da en blir mer solsensitiv av produktet. 

Til vanlig bruk anbefaler vi helt andre prosedyre enn for en intensiv kur, med en tilvenningsperiode som strekker seg over mange uker. (Se nederst i artikkelen).  

Men nå i disse tider er jo det å holde seg innendørs en del av anbefalingen fra myndighetene og hva er vel bedre enn å benytte innetiden godt?

Her er vår anbefaling for en skikkelig (tøff) vårkur!

Klassisk for vinterhud er at den ofte blir tørr og vrien. Ikke bare er den gusten å se på, den blir ofte tørr på overflaten og mange opplever at den får litt utbrudd av kviser og små svarte prikker.
En intensiv kur med retinolprodukter kan hjelpe huden vår å komme over den vriene vinterhuden. 

Slik går du frem for en intensiv retinol-kur:

Denne intensive kuren vil gi flere bivirkninger – men effekten på huden vil bli desto større!
De bivirkningen som mange opplever når de kjører ekstra på med Retinol er ikke farlige, men de kan være plagsomme. Huden kan fort bli så tørr at den flasser i store flak. Da jobbes det ekstra hardt og belønningen din etterpå når du går over til vanlig hverdagsbruk igjen er en fornyet hud som virkelig har fått seg et løft!

I den første intensive perioden hvor huden blir tørr, flasser og er rød er det viktig å redusere på andre virkestoffer. Behandle huden med skånsom rens og milde fuktighetsprodukter som gir masse fukt og roer den irriterte huden.

Om du ønsker å øke effekten ytterligere
Skulle du imidlertid ønske å øke effekten ytterligere enten fordi du tåler produktet godt eller ønsker å kjøre enda litt hardere på- så er glykolsyre med på å øke effektiviteten til A- vitaminsyre. Glykolsyre vil løsne limet mellom døde hudceller og dermed fjerne det øverste laget med død hud. Retinol-produktet vil da kunne trenge dypere og raskere ned i huden og du får en enda mer effekt. Glykolsyre-produkter kommer også i ulike stryker og du kan her velge mellom styrker fra 5% til 20% alt etter hva huden din tåler. 
Glykolsyre skal ikke smøres på samtidig som retinolprodukter! Man kan gjerne da bruke glykolsyre på morgen og retinol på kveld,  eller kjøre annen hver dag med glykolsyre og retinol. Om du ser at huden din takler dette.

Dette er anbefalinger for vanlig tilvenning og bruk av retinolprodukter:

For å unngå noen av de plagene som kan komme når man starter med retinol-produkter for første gang, (eller etter lang tids pause)

Om du lurer på hvilke retinol- og glykolsyreprodukter som passer best for deg og din hud, ta kontakt med oss. Vi hjelper deg å finne de riktige produktene til deg og din hud.

Uansett om du ønsker å kure huden eller bare inkludere den i ditt hudpleieprogram anbefaler vi å alltid bruke solkrem samtidig som retinol-produkter brukes, og gjerne stanse bruken av retinol i de månedene du er mye ute og eksponert for sol, for eksempel om sommeren.

Retinol spesielt sammen med glykolsyre vil kunne gi huden din et ganske raskt løft i form av å bli kvitt døde hudceller og friske opp huden.  De aller fineste effektene får du ved å være tålmodig og bruke retinol-produkter over lengre tid. Da kan du glede deg til at produktet forebygger aldring, beskytter huden mot ytre påvirkning, reparerer solskader, forbedrer porestørrelser og hudstruktur, demper betennelser og en hel rekke flere gunstige effekter som på sikt vil gi deg en varig sterk og frisk strålende hud.

*Retinol Charisma Plus Instant Lift med styrkegraden 1,6% selges kun etter konsultasjon på klinikk.

Relaterte produkter

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.