Huden rundt øynene våre er bare 0,05 mm tykk og den tynneste huden vi har i ansiktet. En øyekrem skal derfor kun brukes i ørsmå mengder og påføres forsiktig! 
Etter å ha prøvd ut flere øyekremer på klinikken har vi etterhvert redusert utvalget til kun én øyekrem- Elixir sin Ultimate Eye Formula. Denne har de fem tingene som vi mener er de viktigste ingrediensene i en god øyekrem. 

 1. FUKTER
  En god øyekrems primærfunksjon er å Gi MASSE fukt til den delikate, tynne huden rundt øynene. Forskning viser at når huden her er optimalt fuktet så tåler den mer. Noen av de fine tynne linjene blir mindre fordi huden blir mer spenstig. Hver gang vi smiler så krøller huden seg. Når den er tørr og lite spenstig vil det raskere komme «brettelinjer» der hvor huden har foldet seg.

 2. MOTVIRKER POSER
  En god øyekrem skal hjelpe til å drenere. Altså stimulere lymfeknuten ved øyet til å fjerne overflødig væske under øyet. Når vi spiser salt mat eller mat som inneholder hvetemel reagerer mange med å samle væske i kroppen. Dette blir spesielt synlig under øynene. En god øyekrem kan hjelpe med å redusere dette. Ett av virkestoffene i kremen som bidrar til dette er koffein.

 3. MOTVIRKER BLÅHET. Blåfarge under øyene kan bli mer synlig etterhvert som vi blir eldre fordi deler av de tynne fettputene under øynene reduseres. Dette fettet skjuler blodkarene våre.  Blåfargen kommer fra at blodårene skinner gjennom huden. Vitamin K er med på å trekke blodkarene sammen og vil derfor kunne hjelpe på å redusere blåfarge under øynene.

 4. FORNYER HUDEN  
  I øyekremen til til Elixir finner vi ingrediensen  Retinol. Dette er en variant av Vitamin A som virker ved å stimulerer til nydanning av kollagen og på den måten være med å stramme opp huden på sikt.

 5. BESKYTTER
  En god øyekrem må inneholde Antioksidanter som motvirker skader på cellene ved å beskytte dem mot de frie radikalene. Frie radikaler stresser huden. og vil kunne bryte ned hudceller og forårsake skader og tidlig aldring. 

Som regel må en bruke øyekrem over lengre tid for å merke noen forskjell. 

Hvordan påføre en øyekrem:

Øyekrem skal brukes i svært små mengder og klappes forsiktig ned i huden langs øyehulebenet. Øyekrem skal alltid tas på før andre kremer og serum.
Huden rundt øynene våre er som trekkpapir. Når vi tar på en sparsom mengde på øyehulebenet vil kremen trekke oppover og metter den tørre huden rundt øynene så den ikke tar til seg den fetere ansiktskremen vi påfører etterpå.


Relaterte Produkter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.